TKB Uluslararası Beşiktaş – İstanbul Buluşması Dolmabahçe Sarayı’nda Başladı

TKB’nin 2005 yılının son etkinliği olarak plandığı buluşması, 2 Aralık 2005 Cuma günü saat 15:00’da İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda başladı. Beşiktaş Belediyesi‘nin ev sahipliği, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı‘nın katkılarıyla gerçekleştirilen buluşmaya, Anadolu ve Avrupa’dan kamu-yerel-özel-sivil kesim üyeleri katıldı.

Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan açılışta, Türkiye Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki, Avrupa Tarihi Kentler ve Bölgeler Birliği Başkanı Louis Roppe, birliğin genel sekreteri Brian Smith, TKB üyesi belediye başkanları hazır bulundular. Açılışta Milli Saraylar adına hoşgeldin konuşması yapan Milli Saraylar Daire Başkanı Dr. Cemal Öztaş, Milli Saraylara bağlı olan tarihi yapıların son 20 yılda geçirdiği yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Hoşgeldin konuşmasının ardından, TKB üyesi belediye başkanları ve yurtdışından gelen konuklar, teknelerle akşam yenileceği Feriye Karakolu’na geçtiler. Yemek öncesinde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, konuklara bir hoşgeldin konuşması yaparak, Beşiktaş Belediyesi’nin kültürel mirası koruma çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

TKB Uluslararası Beşiktaş-İstanbul Buluşması 3 Aralık 2005 Cumartesi günü yapılacak toplantılarla devam edecek. Toplantı notlarını, toplantıyla eş zamanlı olarak sizlere bu sayfadan, en hızlı bir şekilde aktaracağız.

TARİH: 2.Aralık.2005