2020 Kültürel Miras ve Turizm Birlikteliği Eğitim Programı (KÜMTEP)
Programın amacı:
Eğitim programı ile kenti bulunduğu bölgede bütüncül bir perspektif içerisinde, tüm farklılıklarıyla algılanır kılmak, kentte yaşayanların kentlilik bilinci kazanmalarına aracı olacak yerelin ulusal ve uluslararası tanıtımını sağlayacak, yerelde kalkınmaya katkı sunacak turizm faaliyetlerinin belirli bir metodoloji içerisinde kültürel ve ekonomik açıdan sürdürülebilirliğini sağlamak üzere katılımcıların donanım ve becerilerinin arttırılması hedeflenmektedir.
Programın içeriği:
Kültürel miras ve turizm konularında koruma-kullanma dengesinden, kültür rotaları, kırsal miras, eğitim ve pazarlama stratejilerine kadar çeşitli aşamalar hakkında yöntem ve uygulamalara değinilecektir.
Kimler katılmalı:
Belediyelerin kültürel koruma, kültür ve sosyal işler, imar ve şehircilik personelleri, uluslararası ilişkiler, tanıtım ve turizm, kültür ve/veya kültürel mirasın korunması alanında çalışan yönetici, personeli ile diğer ilgili birimler çalışanları, uzmanları
Kayıt formunu doldurmak için tıklayın.
Program kendi içerisinde bir bütün oluşturduğu için katılacak olan personelin takvimde belirtilen 3 modüle de katılması, personel değişikliği yapılmaması katılım için ön koşuldur.
*Tarihler eğitimden bir ay önce duyurulacaktır.
İletişim için:
Figen Tokgöz // akademi@cekulvakfi.org.tr // tel: 0212 323 31 32 // 0 542 298 90 91 fax: 0212 277 41 64
Önemli Notlar:
1- KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM BİRLİKTELİĞİ EĞİTİM PROGRAMI (KÜMTEP) kendi içlerinde bir bütün oluşturdukları için katılacak olan personelin her bir eğitimin takviminde belirtilen 3 modüle de katılması, personel değişikliği yapılmaması katılım için ön koşuldur.
2- İstanbul’da yapılacak eğitimlerde ulaşım, konaklama ve yemek giderleri katılımcıya aittir.
3- KÜMTEP’in “Alanda Teknik İnceleme ve Vaka Analizi” modülünde Eğitim günlerinde konaklama ve yemek giderleri ÇEKÜL Akademi tarafından karşılanacaktır.
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM BİRLİKTELİĞİ EĞİTİM PROGRAMI (KÜMTEP)İÇERİĞİ
Programa Katkı Sunan Uzmanlar:
ÇEKÜL Akademi gerektiğinde uzman ve konuşmacı değişikliği yapma hakkını sahiptir.
- Ahmet Onur ALTUN, ÇEKÜL Vakfı Kent Çalışmaları, Şehir Plancısı
2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olan Ahmet Onur Altun, mezun olduktan sonra çeşitli koruma amaçlı imar planı çalışmaları ve sokak sağlıklaştırma
projelerinde görev aldı. 2014-2015 yılları arasında bir sosyal proje ajansında enerji ve kültürel miras projeleri üzerine çalıştıktan sonra 2015 yılından bu yana ÇEKÜL Vakfı Kent Çalışmaları biriminde Şehir Plancısı olarak kültür öncelikli stratejik planlama, kentsel tasarım rehberleri ve kırsal miras alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
- Alp ARISOY, Mimar
2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Alp Arısoy, yüksek lisansını Milano Teknik Üniversitesi’nde, doktora çalışmasını İTÜ’de tamamlamıştır. Araştırmaları ve çalışmaları kent politikaları, kentsel koruma ve canlandırma pratikleri üzerine devam etmektedir. 2010- 2020 yılları arasında ÇEKÜL Vakfı kent çalışmaları biriminin koordinatörlüğünü yapmış ve vakıfın Anadolu kentlerindeki stratejik planlama projelerini yürütmüştür.
- Esra KARATAŞ, Şehir Plancısı
2008 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olan Esra Karataş, lisans döneminde Koruma Yandal Programı’nı tamamladı. 2011 yılında aynı üniversitenin Restorasyon ve Tarihi Çevre Koruma Ana Bilim Dalı’nda sürdürdüğü yüksek lisansını, “kültür rotaları planlaması” konusunda çalışarak, tamamladı. Burgaz ve Gordion arkeolojik kazılarının alan yönetim çalışmalarında saha görevleri yürüttü; sonrasında ise özel çevre koruma alanlarında kırsal mimari envanter çalışmalarında yer aldı. 2012-15 yılları arasında ÇEKÜL Vakfı’nda Bölgesel Yol Haritaları ve ROTA Programları Koordinatörü olarak, 2015-2018 yılları arasında ise Kent Çalışmaları biriminde çalışmıştır..
- Kibele EREN, ÇEKÜL Akademi Koordinatörü
Boğaziçi Üniversitesi Yöneticilik Bölümünden mezun olduktan sonra Ram Dış Ticaret A.Ş, The Marmara Otelleri, Divan Grubu başta olmak üzere çeşitli kurumlarda satış ve pazarlama alanlarında çalışmış; hizmet sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapmıştır. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile yönetilen “Müze Giriş Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi İşi” nde satış ve pazarlamasında, Müzekart markasının yönetiminde çalışmıştır. 2015 yılından bu yana ÇEKÜL Akademi’nin koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır.
[toggle title_open=”Modül 1 – Bölgesel Planlamada Miras Temelli Yaklaşım ” title_closed=”Modül 1 – Bölgesel Planlamada Miras Temelli Yaklaşım” hide=”yes” border=”yes” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]
Eğitim yeri: İstanbul Eğitim süresi: 3 gün
Eğitim tarihleri: 5 – 7 Ekim // 09.00 – 16.00
- – Kentsel ve Kırsal/ Kültürel Miras Kavramı
- – Kültürel Miras ve Yerelde Kalkınma
- – İşbirliği Modelleri
[/toggle]
[toggle title_open=”Modül 2 – Sürdürülebilir Turizm ve Tanıtım” title_closed=”Modül 2 – Sürdürülebilir Turizm ve Tanıtım” hide=”yes” border=”yes” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]
Eğitim yeri: İstanbul Eğitim süresi: 3 gün
Eğitim tarihleri: Kasım 2020 // 09.00 – 16.00
- – Kültürel Miras, Tanıtım ve Turizm
- – Sürdürülebilir Turizm Kavramı
- – Yerelde Kalkınma ve Turizm
- – Turizmde İşbirliği Modelleri
[/toggle]
[toggle title_open=”Modül 3 – Kültür Rotaları ve Turizm Süreci(Alanda Teknik İnceleme Gezisi ve Vaka Analizi)” title_closed=”Modül 3 – Kültür Rotaları ve Turizm Süreci(Alanda Teknik İnceleme Gezisi ve Vaka Analizi)” hide=”yes” border=”yes” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]
Eğitim yeri: Belirlenecek Eğitim süresi: 3 gün
Eğitim tarihleri: Aralık 2020 // 09.00 – 16.00
- – Bir Kavram Olarak “Kültür Rotası”
- – Kültür Rotası ve Bölgesel Ölçekte Planlama
- – Planlama Modeli: Araçlar, Başlıklar ve Sonuçlar
- – Türkiye’de Ve Dünyada Kültür Rotaları ve Yaklaşım Örnekleri
- – Kültür Rotası Planlama Atölyesi
[/toggle]