Bu yıl ikincisi düzenlenen Alan Yönetimi Eğitim Programının (AYEP) “Dünya Miras Listesi ve Alan Yönetimi: Süreç / İletişim / İşbirliği” başlıklı 4. Modülü, 8-10 Haziran tarihleri arasında Emirgan Şerifler Yalısında gerçekleştirildi.

IMG_4185

Alan Yönetimi Eğitim programında yerel yönetimlerin alan yönetimi planı hazırlama, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alma, listede yer aldıktan sonraki dönemde yönetim süreci ve bu süreç içinde yer alan kentlerin tecrübeleri, ÇEKÜL Akademi’nin uzman kadrosu aracılığı ile katılımcılarla aktarılıyor. Ayrıca, vaka çalışmaları da katılımcı yerel ekiplerle paylaşılıyor. Program, alan yönetim planı hazırlama sürecine ilişkin ilkeler, uygulamalar, sonuçları ve sorunları ortaya çıkarmaya yönelik profesyonel gelişime hizmet eden bir eğitim olanağı sunuyor.

IMG_4170

Türkiye’de yerel yönetimlerin deneyim paylaşımından kaynaklı kazanımının artırılmasını da hedefleyen 6 modüllük programa bu yıl İzmir Büyükşehir, Niksar, Ünye, Mardin Büyükşehir, Kayseri Büyükşehir, Eyüp, Sivas, Denizli Büyükşehir, Ayvalık, İzmit, Yalova, Mersin Büyükşehir, Foça, Taraklı, Edirne, Gaziantep Büyükşehir, Samsun Büyükşehir belediyelerinin alan yönetimi ve UNESCO birimlerinden gelen 22 uzman katılıyor.

2016 AYEP güz döneminde devam ediyor

Eğitim programının dördüncü modülünde Betül Bozkurt “İletişim ve işbirliği” başlığı altında, algı-duygu-davranış kavramlarının ne olduğu, etkisiz ve etkili iletişim konuları, iletişim adımları (dinleme, anlama, değerlendirme, karşılık verme), beden dilinin iletişime etkisi ile empati ve sempati kavramlarının ayrımı konularını işledi.

IMG_4169

Son Modül YAPEX Fuarında
Alan Yönetimi Eğitim Programının 5. Modülü, güz döneminde 5 – 7 Ekim tarihleri arasında “Alanda Teknik İnceleme ve Vaka Analizi II Birgi” konu başlığı altında Birgi’de yapılacak.

YAPEXKapak

ÇEKÜL Akademinin ilkini geçtiğimiz yıl başlattığı, Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelere yönelik program geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kasım ayında YAPEX Fuarında “Dünyadan Örnekler Vaka Çalışması” eğitimiyle tamamlanacak.

IMG_4189

Taşınma sürecinde olduğumuz için 24 Ekim 2023 tarihinden başlayarak Tarihi Kentler Birliği Eğitimleri hakkında bilgi almak, eğitimlere kayıt olmak için 0 542 298 90 91 numaralı telefonu ve akademi@cekulvakfi.org.tr e-posta adresini kullanabilirsiniz