Bu yılın ilk meclis toplantısı 15-17 Mayıs tarihlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Malatya Buluşmasında yapıldı. Yaklaşık 200 tarihi kent temsilcisinin katıldığı mecliste Encümen üyeleri ve Plan Bütçe Komisyon üyeleri seçilirken, yeni üyelerin kabulleriyle TKB’nin üye sayısı 405’e yükseldi. Divan başkanlığı yapan TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan eşlik etti.

IMG_1151 IMG_1134

Meclis toplantısı karar özetleri

Karar 1: Birlik Meclisinin 27 Eylül 2014 tarihli Kayseri toplantısına ait tutanak özeti kabul edildi.

Karar 2: Plan ve Bütçe Komisyonu kuruldu. Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine: Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Sur Belediye meclis üyesi Fatma Şık Barut ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz seçildi.

Karar 3: Birliğin 2014 Yılı Bütçe Kesin Hesabı, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Karar 4: Birlik Encümen Üyeliğine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan seçildi.

Karar 5: Adana iline bağlı Sarıçam ve Saimbeyli Belediyesi, Afyonkarahisar iline bağlı Sandıklı ve İscehisar Belediyesi, Aksaray iline bağlı Sultanhanı Belediyesi, Ankara iline bağlı Haymana Belediyesi, Antalya iline bağlı Kepez Belediyesi, Aydın iline bağlı Koçarlı Belediyesi, Balıkesir iline bağlı Marmara Belediyesi, Çanakkale iline bağlı Gelibolu Belediyesi, Çankırı iline bağlı Çerkeş Belediyesi, Çorum iline bağlı Kargı Belediyesi, Edirne iline bağlı Süloğlu Belediyesi, Eskişehir iline bağlı İnönü ve Günyüzü Belediyesi, Gaziantep iline bağlı Oğuzeli Belediyesi, Giresun iline bağlı Çamoluk ve Tirebolu Belediyesi, İzmir iline bağlı Buca Belediyesi, Kahramanmaraş iline bağlı Dulkadiroğlu Belediyesi, Karaman iline bağlı Ayrancı Belediyesi, Kastamonu iline bağlı Şenpazar Belediyesi, Kayseri iline bağlı Akkışla, Sarıoğlan ve Felahiye Belediyesi, Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Belediyesi, Kocaeli iline bağlı Körfez Belediyesi, Konya iline bağlı Sarayönü, Bozkır ve Meram Belediyesi, Manisa iline bağlı Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi, Nevşehir iline bağlı Acıgöl Belediyesi, Samsun iline bağlı Alaçam  ve Terme Belediyesi, Sinop iline bağlı Türkeli Belediyesi, Şanlıurfa  iline bağlı Haliliye Belediyesi, Tekirdağ  iline bağlı Malkara Belediyesi, Tokat iline bağlı Şenyurt Belediyesi, Van iline bağlı Edremit, Gevaş ve Gürpınar Belediyesi, Yalova iline bağlı Çınarcık ve Armutlu Belediyesi üyeliğe kabul edildi.

Niğde iline bağlı Ulukışla Belediyesi birlik üyeliğinden ayrıldı.

Birlik Tüzüğü’nün 4. Maddesi: “Ekli listede isimleri bulunan 405 belediye birliğin üyeleridir.” olarak değiştirildi.

Karar 06: Tarihi Kentler Birliği’nin 2014 mali yılı bütçe kesin hesabı, Plan ve Bütçe Komisyon  raporu doğrultusunda kabul edildi.

Karar 07: “Bin Günde Bin Eser” hibe proje yardımı adıyla yeni bir proje başlatıldı.

Karar 08: Birlik norm kadrosunda değişiklik yapıldı.

Karar 09: Tarihi Kentler Birliği’nin 2014 yılı faaliyet raporu aynen kabul edildi.