Aşağıda eğitim tarihlerine göre listelenen programlar ile ilgili açıklama için başlıklara tıklayabilir, eğitime kayıt olmak için “Başvuru Formu”nu doldurarak 0 212 277 41 64 numaralı faksa gönderebilirsiniz.

Başvuru Formu Katılım Rehberi

Eğitim yeri: Şerifler Yalısı
Adres: Emirgan Mektebi Sok. No: 7 Emirgan, Sarıyer, İstanbul
Tel: 0 212 323 31 32 / Fax: 0212 277 41 64
Bilgi için (mesai saatleri içerisinde):
Figen Tokgöz – akademi@cekulvakfi.org.tr Tel: 0542 298 90 91

1-Restorasyon İşlerinde İmalat ve Uygulama Detayları

Programın amacı: Taşınmaz kültürel mirasımızın korunması için yapılan restorasyon uygulamaları ve bu uygulamalar sırasında karşılaşılan zorluklar, uygulama hataları ve iyi bir restorasyon için gereken öğeleri aktarmayı amaçlar.

Katılımcıya kazandırdıkları: Bu program ile katılımcıların; koruma mevzuatı hakkında bilgilenmelerini ve koruma kuruluna sunulan projelerde aranan nitelikleri öğrenmelerini sağlamak; koruma kurullarıyla iletişim kurma ve işbirliği geliştirme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak; kurul onay sürecini tanıma ve anlamalarını kolaylaştırmak hedeflenmektedir.

İçerik:

  • Restorasyon şantiyeciliği
  • Restorasyonda malzeme seçimi
  • Türk el sanatlarına ait uygulama teknikleri (Kündekâri, sedefkâri, kalemişi, alçı vitray vb. uygulama teknikleri)
  • Doğru uygulanmış restorasyon örnekleri
  • Yaşanmış tecrübeler ve karşılıklı soru ve sohbetler

Süre: 3 gün

Tarih: 16 – 18 Ekim 2023/ 09.30 – 16.00

Eğitim Yeri: İstanbul

Kimler katılmalı: Yerel yönetimlerin eski eser koruma restorasyon proje ve uygulama alanlarında çalışan uzmanları, KUDEB ekip üyeleri, kentsel tasarım, planlama, koruma ve strateji oluşturma üzerine çalışan uzmanları ile özellikle küçük ölçekli belediyelerin birim yöneticileri ve teknik uzmanları.

Eğitmen: İsmail ÖNEL, Restorasyon Uzmanı

İstanbul Yapı Meslek Lisesi Restorasyon Bölümü  ve Trakya Üniversitesi E.M.Y.O. Restorasyon Bölümü mezunudur.  Şehzade Mehmet Camii, Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Türbesi, Rüstem Paşa Camii, Kılıç Ali Paşa Camii, Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii, Süleymaniye Camii, Bursa Ulu Cami, Nuruosmaniye Camii, Mısır Çarşısı gibi 150 den fazla tarihi eserin restorasyon uygulamasında çalışmıştır. Halen Eminönü Yeni Camii ve İstanbul Su Bent ve Kemerleri başta olmak üzere birçok şantiyede uygulama işlerine devam etmektedir.

2-Kültür Odaklı Koruma ve Kentsel Gelişim Stratejileri

Programın amacı: Bu eğitim programı, bir koruma stratejisi olarak kentsel canlandırma süreçlerini; kentsel canlandırmanın ana ilkelerini ve uygulamaya dönük örneklerini inceleyerek ele almayı amaçlar.

Katılımcıya kazandırdıkları: Eğitim sonunda, kentsel korumaya yönelik yeni bakış açıları kazanılması, ucuz ve yerinde müdahalelerle kentlerde sürdürülebilir canlanmanın yaratılabileceğine dair bir vizyon oluşturulması hedeflenir.

İçerik:

  • Kentsel müdahaleler ve “canlandırma” kavramı
  • Kentsel koruma – kentsel gelişim ve kentsel canlandırma ilişkileri
  • Sosyal sürdürülebilirlik
  • Entegre (bütüncül) kentsel canlandırma stratejileri
  • Kentsel canlandırmada çağdaş yaklaşımlar ve dünyadan örnekler
  • Canlandırmaya yönelik kentsel tasarım yaklaşımları
  • Kentsel canlandırmada katılımcı süreç

Süre: 2 gün

Tarih: 1 – 3 Kasım 2023/ 09.30 – 16.00

Eğitim Yeri: İstanbul

Kimler katılmalı: Belediyelerin kentsel tasarım, planlama, eski eser koruma ve strateji oluşturma üzerine çalışan uzmanları ile özellikle küçük ölçekli belediyelerin birim yöneticileri ve teknik uzmanları.

Eğitmen: Dr. Alp ARISOY, Mimar

2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Alp Arısoy, yüksek lisansını Milano Teknik Üniversitesi’nde, doktora çalışmasını İTÜ’de tamamlamıştır. Araştırmaları ve çalışmaları kent politikaları, kentsel koruma ve canlandırma pratikleri üzerine devam etmektedir. 2010- 2020 yılları arasında ÇEKÜL Vakfı kent çalışmaları biriminin koordinatörlüğünü yapmış ve vakfın Anadolu kentlerindeki stratejik planlama projelerini yürütmüştür

 


İletişim: Figen Tokgöz // akademi@cekulvakfi.org.tr // tel: 0212 323 31 32 // 0542 298 90 91 // fax: 0212 277 41 64