TKB Kültürel ve Kentsel Koruma Eğitimleri 2021, Bahar Dönemi

Aşağıda eğitim tarihlerine göre listelenen programlar ile ilgili açıklama için başlıklara tıklayabilir, eğitime kayıt olmak için “Başvuru Formu”nu doldurarak 0 212 277 41 64 numaralı faksa gönderebilirsiniz.

Başvuru Formu Katılım Rehberi

Eğitim yeri: Şerifler Yalısı
Adres: Emirgan Mektebi Sok. No: 7 Emirgan, Sarıyer, İstanbul
Tel: 0 212 323 31 32 / Fax: 0212 277 41 64
Bilgi için (mesai saatleri içerisinde):
Figen Tokgöz – akademi@cekulvakfi.org.tr Tel: 0542 298 90 91

Kültür Odaklı Koruma ve Kentsel Gelişim Stratejileri // Alp Arısoy / 31 Mart - 2 Nisan 2021

Programın amacı: Bu eğitim programı, bir koruma stratejisi olarak kentsel canlandırma süreçlerini; kentsel canlandırmanın ana ilkelerini ve uygulamaya dönük örneklerini inceleyerek ele almayı amaçlar.

Katılımcıya kazandırdıkları: Eğitim sonunda, kentsel korumaya yönelik yeni bakış açıları kazanılması, ucuz ve yerinde müdahalelerle kentlerde sürdürülebilir canlanmanın yaratılabileceğine dair bir vizyon oluşturulması hedeflenir.

• Kentsel müdahaleler ve “canlandırma” kavramı
  • Kentsel koruma – kentsel gelişim ve kentsel canlandırma ilişkileri
  • Sosyal sürdürülebilirlik
  • Entegre (bütüncül) kentsel canlandırma stratejileri
  • Kentsel canlandırmada çağdaş yaklaşımlar ve dünyadan örnekler
  • Canlandırmaya yönelik kentsel tasarım yaklaşımları
  • Kentsel canlandırmada katılımcı süreç
  • Grup çalışması

Süre: 3 gün

Tarih: 31 Mart – 2 Nisan 2021 / 09.30 – 16.00

Kimler katılmalı: Yerel yönetimlerin kentsel tasarım, planlama, koruma ve strateji oluşturma üzerine çalışan uzmanları ile özellikle küçük ölçekli belediyelerin birim yöneticileri ve teknik uzmanları.

Eğitmen: Alp ARISOY, Mimar

2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Alp Arısoy, yüksek lisansını Milano Teknik Üniversitesi’nde, doktora çalışmasını İTÜ’de tamamlamıştır. Araştırmaları ve çalışmaları kent politikaları, kentsel koruma ve canlandırma pratikleri üzerine devam etmektedir. 2010- 2020 yılları arasında ÇEKÜL Vakfı kent çalışmaları biriminin koordinatörlüğünü yapmış ve vakıfın Anadolu kentlerindeki stratejik planlama projelerini yürütmüştür.

KUDEB’ler, Koruma Kurulları ve Koruma Mevzuatı // Bülent Baykal / 14 - 16 Nisan 2021

Programın amacı: Tarihi çevrede yapılan bakım, onarım ve restorasyon proje ve uygulamalarında, kentsel kültürel korumadan sorumlu belediye ekiplerinin koruma kurulları ile ilişkilerinde etkili sonuç alma yetkinliğini geliştirmek.

Katılımcıya kazandırdıkları: Bu program ile katılımcıların; koruma mevzuatı hakkında bilgilenmelerini ve koruma kuruluna sunulan projelerde aranan nitelikleri öğrenmelerini sağlamak; koruma kurullarıyla iletişim kurma ve işbirliği geliştirme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak; kurul onay sürecini tanıma ve anlamalarını kolaylaştırmak hedeflenmektedir.

• Tarihi çevrede koruma mevzuatı
  • Mevzuatla ilgili yaşanan sorunlar ve çözümler
  • Yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları
  • Koruma kurullarına sunulan projelerde aranan nitelikler
  • Koruma kuruluyla iletişim ve iş birliği

Süre: 3 gün

Tarih: 14 – 16 Nisan 2021 // 09.30 – 16.30

Kimler katılmalı: Belediyelerin koruma alanında çalışan birim yöneticileri ve uzmanları, KUDEB ekipleri, mimarlar, restoratörler, şehir bölge plancıları

Eğitmen: Bülent BAYKAL, Mimar

Türkiye’de kuruluş günlerinden bu yana kurullarda yer alan Mimar Bülent Baykal, Antalya Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Başkanlığı yapmıştır. Halen Gaziantep Kurulu ve Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı Komisyon üyesidir. Koruma mevzuatı ile ilgili birikimi ve alandaki engin deneyimini ÇEKÜL Akademi katılımcılarıyla paylaşacaktır.

İletişim:

Figen Tokgöz// akademi@cekulvakfi.org.tr // tel: 0212 323 31 32 // 0 542 298 90 91//

fax: 0212 277 41 64

TARİH: 4.Mart.2021