TKB Alanda Eğitim Programı 2022, 2. Dönem Takvimi

Aşağıda eğitim tarihlerine göre listelenen programlar ile ilgili açıklama için başlıklara tıklayabilir, eğitime kayıt olmak için “Başvuru Formu”nu doldurarak 0 212 277 41 64 numaralı faksa gönderebilirsiniz.

Başvuru Formu

Katılımcı Rehberine ulaşmak için tıklayın.

2022 GÜZ DÖNEMİ ALANDA EĞİTİMLER TAKVİMİ

EĞİTİM PROGRAMIYLA İLGİLİ GÜNCELLEMELER BU ALANDA YAYINLANACAKTIR.

Mesai saatleri içerisinde iletişim ve bilgi için: akademi@cekulvakfi.org.tr
Tel: 0212 323 31 32 / Fax: 0212 277 41 64 // 0542 298 90 91
İletişim sorumlusu: Figen Tokgöz

2022 BÖLGESEL KENTSEL KORUMA EĞİTİMLERİ GÜZ TAKVİMİ

Başvuru Formu

Katılımcı Rehberine ulaşmak için tıklayın.

Tarihi Yapılarda İşlevlendirmeye Yönelik Yaklaşımlar ve Tarihi Dokularda Yeni Yapı Tasarımı // 12 – 13 Eylül 2022 // Kayseri - Hunad Hatun Medresesi

Programın amacı: Kültürel miras niteliği taşıyan farklı ölçeklerdeki yapıların günümüz koşullarına göre yeniden değerlendirilmesini, işlevlendirilmesini ve tarihsel çevrenin koruma/kullanım dengesi gözetilerek güncel kent yaşamına katılmasını sağlayacak yeni yaklaşımları belirlemek. Bu çerçevede tarihi yapıların yanında yapılacak yeni yapıların niteliklerini, tasarım sürecini ve çevresel etkilerini tartışmak.

Katılımcıya kazandırdıkları: Bu program ile katılımcıların; tarihsel – kültürel mirasın korunmasında ve geleceğe aktarılmasında yapıların işlevlendirilerek yaşatılmasının önemini kavramaları; kentlerindeki koruma projelerini işlevlendirme ilke ve yöntemleri doğrultusunda değerlendirebilmeleri ve uygulayabilmeleri; tarihi çevrede eski ve yeni yapıların birlikteliğine dair tasarım anlayışı geliştirebilmeleri hedeflenir.

• Örnek yapıların mevcut durum analizini oluşturma yöntemleri
  • Kültürel miras kapsamındaki yapıların ve çevrenin yeniden işlevlendirilmesi
  • Doğru işleve yönelik yöntemlerin belirlenmesi
  • Kültürel miras kapsamındaki yapıların yeni yapılarla veya yapısal eklemelerle ilişkisine

yönelik tasarım yöntemleri

• Türkiye ve dünyadan örnekler üzerinden değerlendirme
  • Koruma amaçlı imar planlarıyla uyumlu koruma ve işlevlendirme projeleri geliştirmek

Süre: 2 gün

Tarih: 12 – 13 Eylül 2022 / 09:30 – 16:00

Eğitim Yeri: Kayseri – Hunad Hatun Medresesi

Kimler katılmalı: İç Anadolu Bölgesi belediyelerin kentsel tasarım, planlama, koruma ve strateji oluşturma üzerine çalışan uzmanları ile özellikle küçük ölçekli belediyelerin birim yöneticileri ve teknik uzmanları.

Eğitmen: Metin KESKİN, Y. Mimar

1958 yılında İstanbul’da doğan Y. Metin Keskin, İstanbul Erkek Lisesi’ndeki ortaöğretiminin ardından Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu’nda lisans ve Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Rölöve ve Restorasyon Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı.

ÇEKÜL önderliğinde Sivas’ta yürütülen çalışmalarda, Selçuklu Parkı Projesi, Buruciye Medresesi, İzzeddin Keykavus Şifahiye Medresesi, Sivas Hükümet Konağı, Ziya Bey Kütüphanesi projelerini gerçekleştirdi, bu kapsamda Sanat Okulu, Sivas Arkeoloji Müzesi’ne dönüştürüldü. Uygulamaya geçen projeleri arasında bulunan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Projesi (Eski Süvari Kışlası Binası), Topkapı Sarayı Eski Karakol, Kars Aynalı Köşk, gibi yapılarla birlikte, değişik ölçeklerde çok sayıda yeni yapı ve restorasyon projesini tamamladı.

ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Keskin, kendi atölyesinde serbest mimar olarak çalışmalarını sürdürürken, mimarlıkla ilgili kitap ve dergiler için suluboya ve desenleriyle Anadolu kentlerinin kültürel mirasını resimlemekte ve fotoğraflamaktadır.

Kültür Odaklı Koruma ve Kentsel Gelişim Stratejileri // 15 – 16 Eylül 2022 // Ankara – Ulucanlar Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi

Programın amacı: Bu eğitim programı, bir koruma stratejisi olarak kentsel canlandırma süreçlerini; kentsel canlandırmanın ana ilkelerini ve uygulamaya dönük örneklerini inceleyerek ele almayı amaçlar.

Katılımcıya kazandırdıkları: Eğitim sonunda, kentsel korumaya yönelik yeni bakış açıları kazanılması, ucuz ve yerinde müdahalelerle kentlerde sürdürülebilir canlanmanın yaratılabileceğine dair bir vizyon oluşturulması hedeflenir.

• Kentsel müdahaleler ve “canlandırma” kavramı
  • Kentsel koruma – kentsel gelişim ve kentsel canlandırma ilişkileri
  • Sosyal sürdürülebilirlik
  • Entegre (bütüncül) kentsel canlandırma stratejileri
  • Kentsel canlandırmada çağdaş yaklaşımlar ve dünyadan örnekler
  • Canlandırmaya yönelik kentsel tasarım yaklaşımları
  • Kentsel canlandırmada katılımcı süreç

Süre: 2 gün

Tarih: 15 – 16 Eylül 2022 / 09:30 – 16:00

Eğitim Yeri: Ankara – Ulucanlar Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi

Kimler katılmalı: Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi belediyelerin kentsel tasarım, planlama, koruma ve strateji oluşturma üzerine çalışan uzmanları ile özellikle küçük ölçekli belediyelerin birim yöneticileri ve teknik uzmanları.

Eğitmen: Alp ARISOY, Mimar

2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Alp Arısoy, yüksek lisansını Milano Teknik Üniversitesi’nde, doktora çalışmasını İTÜ’de tamamlamıştır. Araştırmaları ve çalışmaları kent politikaları, kentsel koruma ve canlandırma pratikleri üzerine devam etmektedir. 2010- 2020 yılları arasında ÇEKÜL Vakfı kent çalışmaları biriminin koordinatörlüğünü yapmış ve vakfın Anadolu kentlerindeki stratejik planlama projelerini yürütmüştür.

Mesai saatleri içerisinde iletişim ve bilgi için: akademi@cekulvakfi.org.tr
Tel: 0212 323 31 32 / Fax: 0212 277 41 64 // 0542 298 90 91