Aşağıda eğitim tarihlerine göre listelenen programlar ile ilgili açıklama için başlıklara tıklayabilir, eğitime kayıt olmak için “Başvuru Formu”nu doldurarak 0 212 277 41 64 numaralı faksa gönderebilirsiniz.
Başvuru FormuKatılımcı Rehberine ulaşmak için tıklayın.
Mesai saatleri içerisinde iletişim ve bilgi için: akademi@cekulvakfi.org.tr
Tel: 0212 323 31 32 / Fax: 0212 277 41 64 // 0542 298 90 91
İletişim sorumlusu: Figen Tokgöz
2021 BAHAR DÖNEMİ ALANDA EĞİTİMLER PROGRAMI İÇERİKLERİ
“Kültürel Çeşitliliği ve Mirası ile İstanbul” // 16 – 18 Haziran 2021
Programın amacı: Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, yüzyıllar boyu çeşitli din, dil ve ırktan insanların bir arada yaşadığı kozmopolit ve metropolit yapısını korumuş ve bu süreçte eşsiz bir mozaik halini almıştır. Kültür mirasımız sayesinde ülkemizin ticaret, sanayi, ulaşım, turizm, eğitim, kültür ve sanat merkezi olma özelliğini sürdüren kentin tarihi katmanlarını gözlemlemek.
Katılımcıya kazandırdıkları: Katılımcılar, Roma, Bizans Latin, Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul’un yerel kimliğini meydana getiren somut ve somut olmayan varlıklarını öğrenecek, kültür mirasını yapılar üzerinden okuyacaklardır.
Program içeriği
- – Fener, Balat, Kumkapı, Yedikule ve Samatya’da yer alan kültür mirası
- – Tarih boyunca dini yapılar ve önemleri
- – Alan gezisi
Kimler katılmalı: Belediyelerin koruma alanında çalışan birim yöneticileri ve uzmanları, KUDEB ekipleri, mimarlar, şehir bölge plancıları, sanat tarihçileri, arkeologlar, restoratörler
Eğitim yeri: İstanbul
Eğitim süresi: 3 gün
Eğitim tarihleri: 16 – 18 Haziran 2021
Otele giriş tarihi: 15 Haziran 2021 Otelden çıkış tarihi: 18 Haziran 2021
Aşağıda eğitim tarihlerine göre listelenen programlar ile ilgili açıklama için başlıklara tıklayabilir, eğitime kayıt olmak için “Başvuru Formu”nu doldurarak 0 212 277 41 64 numaralı faksa gönderebilirsiniz.
Başvuru FormuKatılımcı Rehberine ulaşmak için tıklayın.
“Tarihi Yapılarda Onarım İlkeleri ve Yapım Önerileri” // A. Nüvit BAYAR // 8 – 9 Temmuz 2021
Programın amacı: Tarihi yapıyı kavrama ve durumunu tespit etme esaslarının yanı sıra restorasyon süreçlerinde izlenecek koruma ilke ve yöntemleri ile malzeme bilgilerini pekiştirmek, restorasyon çalışmalarının niteliğini artırmak.
Katılımcıya kazandırdıkları: Bu program ile katılımcıların; tarihi yapılara farklı bir gözle bakmaları; restorasyonda “yenileme” değil, “yapının yaşanmışlığını muhafaza ederek koruma” yaklaşımını geliştirmeleri; restorasyon çalışmasının aşamalarını uygulamalı olarak değerlendirmeleri; yapının özelliklerine göre malzeme ve uygulama yöntemlerini görmeleri hedeflenir.
İçerik:
- Onarımda temel ilkeler
- Koruma projelerinde malzeme bilgisi
- Vaka analizi
- Alan ziyareti
- Katılımcıların kentlerinden örnekler üzerinden tartışma
Eğitmen: A. Nüvit BAYAR, Y. Mimar, Restorasyon Uzmanı
Ağırnas Sinan Müze Evi, Harput evi, Malatya İstanbulluoğlu Konağı, Mardin Kent Müzesi, Sakarya Kaynarca Camisi, Sümela Manastırı, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası gibi birçok yapının projelendirmesinde çalıştı. Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü destekli projelerde görev aldı. ÇEKÜL Akademi’de “Yapı Özelliklerine Göre Müdahale Teknikleri”, “Tarihi Yapılarda Koruma, Onarım”, “Kâgir Yapılarda Onarım ve Koruma”, “Koruma Projelerinde Uygulama Önerileri: Vaka Analizleri” ve “Restorasyon İlkeleri ve Mimari Mirasta Yapı Malzemeleri” programlarını yönetmektedir. Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir.
Kimler katılmalı: İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki belediyelerin koruma alanında çalışan birim yöneticileri ve uzmanları, KUDEB ekipleri, mimarlar, şehir bölge plancıları, sanat tarihçileri, arkeologlar, restoratörler
Eğitim yeri: Ordu
Eğitim süresi: 2 gün
Eğitim tarihleri: 8 – 9 Temmuz 2021 // 09.30 – 16.30
Otele giriş tarihi: 7 Temmuz 2021 Otelden çıkış tarihi: 9 Temmuz 2021