Aşağıda eğitim tarihlerine göre listelenen programlar ile ilgili açıklama için başlıklara tıklayabilir, eğitime kayıt olmak için “Başvuru Formu”nu doldurarak 0 212 277 41 64 numaralı faksa gönderebilirsiniz.

Başvuru Formu

Katılımcı Rehberine ulaşmak için tıklayın.

Mesai saatleri içerisinde iletişim ve bilgi için: akademi@cekulvakfi.org.tr
Tel: 0212 323 31 32 / Fax: 0212 277 41 64 // 0542 298 90 91
İletişim sorumlusu: Figen Tokgöz

 

2020 GÜZ DÖNEMİ ALANDA EĞİTİMLER PROGRAMI İÇERİKLERİ

“Tarihi ve Kültürel Kimliği ile Gelişen Kent; Mudanya Örneği”// 14 – 16 Eylül 2020

Programın amacı: Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temelini atan Mudanya Anlaşmasına ev sahipliği yapan Mudanya’nın tarihi milattan önce 7.yüzyıla dayanmaktadır. 12 İyon şehir devletinden olan, Kolofonlular tarafından kurulan ve birçok medeniyetin kültürel mirasını barındıran Mudanya bugün barışın ve kardeşliğin şehri olarak adlandırılmaktadır. Söz konusu eğitim aracılığı ile kültürel mirasın ve yerel kimliğin yaşatılmasına ilişkin deneyimlerin paylaşılması ve bu birikimden dersler çıkarılması amaçlanmaktadır.

Katılımcıya kazandırdıkları: Mudanya’nın köklü tarihsel birikimini yansıtmak ve yaşatmak üzere bugüne dek sürdürülen koruma ve yaşatma çalışmaları kapsamında; kimliğini bugüne taşımış bir kentte, yerel kimliği koruma sürecinin aşamaları ve sonuçlarından oluşan modelden esinlenmek.

Program içeriği

  • Kentin tarihsel derinlik, kimlik değerleri ve kültür mirası
  • Mudanya’da bütüncül koruma süreci ve uygulamaları
  • Restorasyon, sokak sağlıklaştırma, işlevlendirme çalışmaları
  • Alan gezisi

Kimler katılmalı: Belediyelerin koruma alanında çalışan birim yöneticileri ve uzmanları, KUDEB ekipleri, mimarlar, şehir bölge plancıları, sanat tarihçileri, arkeologlar, restoratörler

Eğitim yeri: Mudanya

Eğitim süresi: 3 gün

Eğitim tarihleri:  14 – 16 Eylül 2020

Otele giriş tarihi: 13 Eylül 2020         Otelden çıkış tarihi: 16 Eylül 2020

 

 

Dünden Bugüne İstanbul’da Ticaret Kültürü ve Yapıları / 18 – 20 Kasım 2020

Programın amacı: Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sırada yer almaktadır.

İstanbul sınırları içinde kent bazında ilk yerleşimler Anadolu Yakası’nda Kalkedon; Avrupa Yakası’nda Byzantion’dur. Cumhuriyet dönemi öncesinde egemenliği altında olduğu devletlere yüzlerce yıl başkentlik yapan İstanbul, 13 Ekim 1923 tarihinde başkentin Ankara’ya taşınmasıyla bu özelliğini yitirmiş; ancak ülkenin ticaret, sanayi, ulaşım, turizm, eğitim, kültür ve sanat merkezi olma özelliğini sürdürmüştür.

Katılımcıya kazandırdıkları: Katılımcılar, Roma, Bizans Latin, Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul’un yerel kimliğini meydana getiren somut ve somut olmayan varlıklarını öğrenecek, kültür mirasını ticari yapılar üzerinden okuyacaklardır.

Program içeriği

  • Tarihi yarımadanın, Pera ve Kadıköy’ün kültür mirası
  • Tarih boyunca ticari yapıların işlevleri ve bugünkü durumu
  • Alan gezisi

Kimler katılmalı: Belediyelerin koruma alanında çalışan birim yöneticileri ve uzmanları, KUDEB ekipleri, mimarlar, şehir bölge plancıları, sanat tarihçileri, arkeologlar, restoratörler

Eğitim yeri: İstanbul

Eğitim süresi: 3 gün

Eğitim tarihleri: 18 – 20 Kasım 2020

Otele giriş tarihi: 17 Kasım 2020      Otelden çıkış tarihi: 20 Kasım 2020