“Dünyadan Alan Yönetim Sistemi Örnekleri ve Farklı Plansal Yaklaşımlar” başlıklı ÇEKÜL Akademi Alan Yönetimi Eğitimleri 6. modülü, 15-18 Kasım tarihlerinde Antalya Expo Center’da gerçekleştirilen son eğitiminin ardından, YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarında katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sonlandı.

Göynük (Bolu), Gaziantep Büyükşehir, Silifke (Mersin), Denizli Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Antalya Büyükşehir, Kayseri Büyükşehir, Bursa Büyükşehir, Afşin (Kahramanmaraş), İslahiye (Gaziantep), Kemaliye (Erzincan), Muğla Büyükşehir, Uzunköprü (Edirne), Buca (İzmir) ve Samsun Büyükşehir Belediyelerinin UNESCO ve alan yönetimi birimlerinden gelen 17 uzman, eğitimleri tamamlayarak ÇEKÜL standında düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

Yaşagül Ekinci Danışan ve Namık Kemal Döleneken eğitmenliğinde gerçekleşen son eğitim modülünde, kültürel ve kentsel varlıkların korunmasına ilişkin alan yönetimi sürecinde olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş Danimarka, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, Japonya ile çok uluslu bir yapı olarak listeye girmiş olan İtalya-Hırvatistan-Karadağ ülkelerinin kullandığı modeller ve işbirlikleri incelendi. Bu ülkelerin alan yönetimi planlarındaki önceliklerinin, politikalarının neleri kapsadığı ve her bir ülkenin kendine özgü nasıl bir alan yönetim sistematiği geliştirdiği ve buna göre ne tip hedef, amaç ve eylemleri tasarladıkları anlatıldı. Katılımcıların 5 modül boyunca öğrendikleri bilgileri kullanarak geliştirdikleri sunumlar akademi uzmanlarınca değerlendirildi. Birgi sunumlarını dinleyenler arasında Birgi’nin bağlı olduğu Ödemiş ilçesi Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Ödemiş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan da vardı. Başkan ve ekibi gerekli notları alarak katılımcı grupları bilgilendirdi. Katılımcıların, YAPEX Restorasyon Fuarı ÇEKÜL Vakfı standında Prof. Dr. Metin Sözen’den sertifikalarını almaları ile eğitim programı güz dönemi sonlandı.

Alan Yönetimi Eğitim Programı 2018’de, farklı kentlerden gelen katılımcılarla devam edecek.

 

 

 Taşınma sürecinde olduğumuz için 24 Ekim 2023 tarihinden başlayarak Tarihi Kentler Birliği Eğitimleri hakkında bilgi almak, eğitimlere kayıt olmak için 0 542 298 90 91 numaralı telefonu ve akademi@cekulvakfi.org.tr e-posta adresini kullanabilirsiniz